Konsultation i förskolan

De senaste två åren har Karolinska institutet drivit ett projekt om konsultation i förskolan. Eftersom projektet har varit mycket uppskattat av pedagogerna som deltagit kommer vi att upprepa det hösten 2017. Pedagogerna som deltar i projektet kommer att:

  • Få besök av blivande psykologer vid flera tillfällen. Besöken ägnas åt observationer och individuell återkoppling. Varje pedagog får alltså tillfälle att med en utomstående observatör diskutera saker som sker i samspelet inom barngruppen. I vissa fall arbetar observatörerna i par och besöker förskolan tillsammans.
  • Få delta på en föreläsning om generella lösningar på vanliga problem inom förskolan.  Föreläsare är projektledare Martin Forster.
  • Efter projektet få en egen rapport med skriftlig återkoppling från observatörerna som besökt förskolan.

Längre ner på denna sida kan pedagoger anmäla intresse för att delta i projektet till hösten 2017. Det finns möjlighet för totalt ca 70 pedagoger att delta och det är först till kvarn som gäller. Dock kommer pedagoger från förskolor med kortare restider för psykologkandidaterna att prioriteras, eftersom schemat under de fyra projektveckorna är pressat.

Ansvarig chef på förskolan måste informeras och godkänna att pedagogen deltar. Alla pedagoger på en avdelning behöver inte vara med. Kandidaten fokuserar bara på den pedagog som valt att delta i projektet.

Innan du anmäler dig till projektet bör du läsa den fullständiga beskrivningen som du kan laddas ner här.

Använd i första hand formuläret nedan för anmälan, men om det skulle vara problem med formuläret går det också att skicka ett vanligt mail till martin.forster@ki.se.